Statsbidrag för tidiga insatser för asylsökande

Fram till den 15:e maj kan ideella föreningar söka statsbidrag till insatser för asylsökande. Bidraget kan lämnas till avgiftsfria verksamheter som underlättar inlärning av svenska, som ökar kunskaperna om det svenska samhället och arbetsmarknaden och till hälsofrämjande insatser. Läs mer här >>

One response to “Statsbidrag för tidiga insatser för asylsökande

  1. Glädje, lek och gemenskap. Det är det viktigaste för oss på VFC:s Fotbollsskola där flickor och pojkar 5-7 år får en första kontakt med fotbollen och lär känna nya kompisar. Stadsdelarna Nävertorp/ Värmbol är väldigt invandrartäta och vi jobbar hårt med integration och att “alla skall med”. Trösklarna in i verksamheten skall vara låga och därför är vi glada att även i år (för tredje året i följd) kunna meddela att fotbollsskolan är gratis för alla barn!
    På Fotbollsskolan är alla ledare utbildade i pedagogik och ledarskap och gör allt för att träningarna ska bli några av veckans roligaste stunder för barnen. Den fysiska aktiviteten stimulerar inlärning och välmående, samtidigt som barnen får utveckla sociala kontakter och lära känna världens roligaste leksak – bollen.

    Vad kostar det? Ingenting! Fotbollsskolan är gratis! I stället får alla barn en gåva i form av ett träningspaket med t-shirt, boll och vattenflaska. Dessa fås i samband med anmälan och träning.

    När tränar barnen? Träningen startar onsdag den 3 maj och sedan kör vi på måndagar och onsdagar kl. 17.30-18.30 på Värmbols IP. (vi är alltid på A-plan nedanför klubblokalen)

    Har du några frågor? Kontakta Göran Grönvall på 0150-12244 eller kansli@varmbolsfc.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


« Fler nyheter